Een pup in huis

Hoera een pup hoe gaan we er mee om
Plaats reactie
Vrienden Newfoundlander
Site Admin
Berichten: 14
Lid geworden op: 03-11-2016 11:16

Een pup in huis

Bericht door Vrienden Newfoundlander » 04-11-2016 12:04

Eerste nacht pup in huis


puppies uit bezorgdoosJe zult het misschien al van meerdere mensen gehoord hebben, maar de eerste nacht dat je je pup in huis hebt kan zwaar zijn. Vroeger was de standaard oplossing om de pup zo ver mogenlijk van je bed te zetten en te proberen om door het (mogelijke) gepiep heen te slapen. Tegenwoordig zijn er ook andere mogenlijkheden.

Zodra je je puppie mee naar huis krijgt verandert er veel voor hem. Weg van het vertrouwde nest, geen warmte meer van van mamma en de broertjes en zusjes. Natuurlijk zal uiteindelijk jouw liefde alles goed maken en zal bij jouw zijn veilige haven worden, maar tot die tijd is het wel even wennen. Het helpt om je puppy zo vroeg mogelijk op te halen bij de fokker, zodat hij nog een hele dag heeft om te wennen. De pup zal waarschijnlijk sowieso moe zijn van alle nieuwe indrukken, maar het kan geen kwaad om hem voor het slapen gaan nog even extra uit te putten. Dit kan door met hem te spelen en buiten een wandelingetje te maken.
Sommige mensen leveren van te voren een knuffeltje af bij de fokker die ze bij het ophalen van de pup weer mee krijgen, de bekende geur kan geruststellend werken. Het is ook mogenlijk om D.A.P feromonen in huis te halen, een artificiele variant van de natuurlijke geruststellende geurstof die de moederhond produceert. Dit product komt in de vorm van een spray, verstuiver of halsband.

Zodra het tijd is om te slapen kan het handig zijn om de ruimte die je pup heeft te beperken door hem bijvoorbeeld in een doosje te leggen. Er moet natuurlijk genoeg ruimte zijn om lekker te liggen, maar als je hem vrij rond laat lopen heb je de kans dat hij niet waarschuwd als hij een plasje moet doen. Het is ook mogelijk om de bench te gebruiken, maar als je van plan bent die echt te blijven gebruiken kan het handiger zijn om nu voor een alternatief te kiezen. De bench moet dan namelijk een veilige leuke plek worden, en kan daarom beter rustig worden opgebouwd.

hond in doosNeem je puppie de eerste weken mee naar je slaapkamer, of ga beneden slapen als je dat liever doet. Zo kan je makkelijk je hand bij hem in de doos doen om hem gerust te stellen. Ook kan hij waarschuwen als hij moet plassen, want de blaas is in het begin meestal niet sterk genoeg om een hele nacht uit te houden. Sommige mensen raden aan om het water ’s nachts weg te halen. Een pup is echter nog heel kwetsbaar, dus het is beter om ’s nachts een extra plas rondje te maken dan om het risico te lopen je puppy uit te laten drogen.

Sommige puppies vinden het verschrikkelijk om opgesloten te worden en zullen op het moment dat je ze in de doos of bench zet meteen verschrikkelijk gaan pieppen. Je moet van te voren een keuze maken hoe je hierop reageert: of je wacht tot het piepen stopt, je mag dan best je hand in de doos steken om de pup te kalmeren, maar hem niet halverwegen de piepsessie er uit tillen. Of geef je hem direct zijn zin en let je gewoon iets beter op of hij/zij een plasje moet maken. Je wilt namelijk niet dat je puppy leert dat hij zijn zin krijgt door heel lang te blijven pieppen. Als je pup echter lief is gaan slapen en zodra hij wakker wordt gaat pieppen is de kans groot dat hij even naar het toilet moet.

Veel succes en plezier met je puppy, en als je dit op tijd leest, probeer dan vooral zoveel mogelijk uit te slapen voordat de kleine er is.

Plaats reactie